Τα μπαλακια του νευτωνα

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

11ο Τεύχος!

Ναι, το δεύτερο τεύχος για το σχολικό έτος 2009-2010 είναι προ των πυλών.
Τη δευτέρα 3 Μαΐου θα είναι έτοιμο και θα πωλείται!

Ανανεωμένο και ζουμερό, το καινούργιο Ζιζάννειο θα σας ξετρελάνει, σε απίθανες γεύσεις και πολλά χρώματα, για όλα τα γούστα των εφήβων μαθητών (ή και όχι)

Νεότερα από Δευτέρα.

19 σχόλια:

  1. Συμαζέψτε το αυτό το μπλογκ για να μπορεί να επικοινωνεί κανείς !!!! Σχόλια για το νέο τεύχος.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαι το ων.(!) Είμαι η Μάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάνια, γιατί δε χρησιμποιείτε το λογαριασμό σας για να επικοινωνήσετε, αλλά εκμεταλλεύεστε τους ταλαίπωρους τους γιους σας?
    Αύριο θα κάνουμε μία καταμέτρηση των εσόδων για να δούμε αν έχουμε συγκεντρώσει τα λεφτά του τυπογραφείου. Έπειτα μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα στείλουμε από 2 τεύχη στα σχολεία που συμμετείχαν στην Ημερίδα Σχολικού Εντύπου, καθώς και στα γειτονικά μας: 9ο Λύκειο, 12ο Λύκειο, 11ο Γυμνάσιο, Ιωνίδειος,κλπ. Επίσης, πρέπει να ξαναεπισκεφτούμε τις τάξεις και τα γραφεία των καθηγητών μας! Πολλοί δεν έχουν πάρει ακόμα αντίτυπα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα στην πορεία στην Αθήνα απεβίωσαν τρία άτομα από βόμβα μολότωφ σε τράπεζα. Η Βουλή πρέπει να συνεδριάζει ακόμα με αφορμή το γεγονός αυτό. Προ ολίγων λεπτών, ένας βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. απαντώντας σε βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο οποίος υποστήριξε ότι αφού το Σύνταγμα ανθεωρείται με τα μέτρα που λαμβάνονται στη Βουλή ο λαός έχει το δικαίωμα να το αναθεωρήσει και στους δρόμους, απάντησε το εξής: Το Σύνταγμα πρέπει να αναθεωρείται με δημοκρατικά και νομοθετικά μέσα στη Βουλή ή στους δρόμους με τις μολότωφ; Σαφώς η ερώτησή του αποτελούσε νύξη για τους διαδηλωτές.
    Εγώ απλά να σας υπενθυμίσω ότι ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843 "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΣΥΓΚΕΝΡΤΩΘΗΚΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΤΕ ΑΝΑΚΤΟΡΑ(ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΟΥΛΗ) ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΞΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!
    ΝΑΙ, ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ! ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου Ελένη γιατί έ τ σ ι είναι. Όμως απ ότι φαίνεται πρέπει να ξεχωρίζουμε πια με πολύ μεγάλη σαφήνεια τα πράγματα. Πριν από λίγο έγινε μια μεγάλη έκρηξη έξω από τον Κορυδαλλό. Τι μορφές παίρνει αυτή η σύγχρονη βίαιη "επαναστατικότητα" ; Πως θα αντιδράσουμε απέναντι σε ένα γεγονός που μας υπερβαίνει και μας τρομάζει κιόλας γιατί είναι τυφλό και γεμάτο εκφοβισμό κι έτσι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλοι και ιδίως οι ακραίοι ; Σήμερα ξοφλήσαμε το τυπογραφείο πάντως για να περάσω στα της εφημερίδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζούμε εδώ και χρόνια την αντίφαση. Ένα λόγο γεμάτο σεβασμό και ανθρωπιστική προσέγγιση και συγχρόνως από τους ίδιους φορείς εξουσίας τη σκοτεινή καταπάτηση των κεκτημένων δικαιωμάτων...Δε με απασχολεί τώρα αυτός ο διπλός λόγος αλλά αυτό που με απασχολεί είναι να διατηρηθούν τα ζωτικά μας σημεία : Το μυαλό, η καρδιά , η αναπνοή μας. Με νοιάζει επίσης ο αγώνας αυτός να γίνει κυρίως με το λόγο κι όχι με τη βία. Θα σας πω γιατί...Δε θεωρώ τόσο σημαντικό να διεκδικήσουμε την πρότερη ζωή μας , αυτά που πρόσφατα χάσαμε...τις συνήθειες και τα αγαθά μας. Με νοιάζουν τα προ πολλού απολεσθέντα. Ο αέρας και η θάλασσα που πλήττονται, η ΖΩΉ που πλήττεται. Η γνώση που απαξιώνεται, οι σχέσεις με τον άλλον/άλλους που ομαδοποιούνται καταγράφονται και κατατάσσονται και "ξεμπερδεύουμε" εύκολα μαζί τους. Τα πρόσωπα που περιθωριοποιούνται. Για πρώτη φορά ακούγομαι ως opion shouter. Ακριβώς γιατί ήθελα να σας πω...φυλάξτε πρώτα απ όλα τα κεκτημένα σας όχι αυτά που θα οδηγήσουν στην αποκατάσταση του παρελθόντος αλλά στη δημιουργία του μέλλοντος.. Το Σχολείο σας είναι ένα από αυτά. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ. Σας δίνει την ευκαιρία να υπάρξετε μέσα από τις σχέσεις, τις σκέψεις και το λόγο σας. Διατηρώντας το ζωντανό και διεκδικώντας το με τη μορφή που επιθυμείτε , αντιδρώντας στην παρακμή του, το οικειοποιείστε. Μιλάτε λοιπόν...Μιλάτε και γράφετε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πώς φαίνεται ότι ποτέ κανείς μας δεν γνώρισε καλά τον OPiON Shouter!
    Σας ανακοινώνω ότι είστε shouter και όχι OPiON. Θα καταφύγετε στη λεκτική βία, αλλά όχι στη σωματική. Ψυχολογικά και όχι φυσικά βασανιστήρια κ.λ.π.
    Επίσης το πρώτο που θα έλεγε ένας OPiON θα ήταν να απαξιωθεί και συντριβεί το κομμάτι του εαυτού μας που τα ανέχεται όλα αυτα.
    Άραγε το ότι παραδέχεστε κάτι τέτοιο θέλει να δείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης;
    Συνέβη κάτι συγκεκριμένο και μας τα θυμίζετε όλ' αυτά;
    Πάντως, ναι, έχετε δίκιο... ο καθένας μας πρέπει να φροντίζει για το καλύτερο του περιβάλλοντός του. Νιώθει μόνος, νιώθει ότι δεν έχει νόημα να προσπαθεί, μα αυτό συμβαίνει μόνο επειδή κανείς δεν σκέφτηκε το πιο απλό: αυτός που πασχίζει να σώσει την κατάσταση, μπορεί να προσελκύσει κι άλλους. Και το ακόμη πιο απλό: δεν είναι ο μόνος στον κόσμο που προσπαθεί. Πάντα, μια σκέψη που μπορεί να την κάνει ένας απλός άνθρωπος, σε μια καθημερινή στιγμή, μπορεί να την κάνει και κάποιος άλλος. Κατά συνέπεια, ο εγωιστής που είναι σίγουρος ότι θα ήταν ο μόνος που αντιδρά, όχι μόνο βλακωδώς θα αποθαρρυνθεί, αλλά θα έχει τα μούτρα, καθώς είναι εγωιστής, να παίρνει το παράσημο της ανδρείας του, παροδικού στην περίπτωση, μοναχικού επαναστάτη, που τη νύχτα που αποφάσισε να περάσει στην ανοχή, πρώτα αφιέρωσε στον εαυτό του για τελευταία φορά το "Μοναξιά μου όλα", γιορτάζοντας... τον εγωισμό και την επανάστασή του, νιώθωντας, αυτός, και πολλοί άλλοι εγωιστές, μόνος. 10 και βάλε Μικροί Εγωιστές Επαναστάτες, λοιπόν...
    Αλλά ακόμα και ένας εγωιστής θα έπρεπε να μπορεί να παραμείνει αντιδρών και σώστης, με μια, ακόμα πιο βλακώδη, σκέψη, αν και αυτή η οπτική γωνία είναι τουλάχιστον τόσο ευχάριστη...
    Αυτός που, όταν όλοι οι άλλοι ανέχονται το "κακό", ξεχωρίζει, αντιδρά, σώζει ότι μπορεί και προσπαθεί για το καλύτερο, νόμιζα ότι ορίζεται ως ΗΡΩΑΣ. Μα κανείς δεν θέλει να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως ΗΡΩΑ, για να μπορεί να συνεχίσει να προσπαθεί;;;; Δεν είναι μια σκέψη που προσδίδει σθένος στο άτομο και το βοηθά να συνεχίσει;;; Τόσο έξυπνος πια είναι αυτός ο εγωιστής και δεν θέλει τέτοιους "ανούσιους τίτλους";;;; Πόσο παράλογο είναι να σκέφτεσαι παράλογα για να μπορείς να πράττεις λογικά;-σωστά;-θετικά;, ή όπως θες πες το, αρκεί να είναι αυτό που λέμε!!
    Παρακαλώ αντιληφθείτε ότι το να αντιδράς στην παρακμή και την απαξίωση δεν είναι ανοσιούργημα. Είναι ακμή. Είναι παραγωγή έργου. Είναι αντίσταση στην απραξία και προσπάθεια για το καλό μας!
    Ένα τελευταίο... η αποστασιοποίηση είναι απραξία, όταν είναι μόνη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο ο Μπάμπης είναι ζωντανός τελικά. Σας έθεσαν νοκ άουτ οι εξετάσεις, η μονοπυρήνωση κι ο έρωτας... Περιμένω κι άλλα σχόλια και ζητώ μία συνάντηση κορυφής γύρω από τη στρογγυλή τράπεζα... σύντομα παρακαλώ να μπορέσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α, σκέφτηκα και μια μικρή ακόμα φιλοσόφιση:
    Ο Καμπανέλλης είπε: "Οι ήρωες κι οι μάρτυρες θένε ιδέες για να γεννηθούνε."
    Μέχρι πρόσφατα, ήταν φανερό και επισημαινόταν ότι έχει χαθεί κάθε είδους ιδεολογία, μιλώντας για πολιτική τουλάχιστον. Κυριαρχεί η απόλυτη συμφεροντολογία, ιδιοτέλεια, ατομικισμός, τόσο από τους πολίτες όσο και από τους πολιτικούς, που προωθούν την αντίληψη αυτή και τη χρησιμοποιούν ως γνώμονα όταν επιχειρηματολογούν. Να πώς φτάσαμε η δεξιά κι η αριστερά να γίνονται, όχι όψεις του ίδιου νομίσματος, μα σημεία της ΙΔΙΑΣ όψης του νομίσματος αυτού. Σημειώστε ότι με αυτόν τον τρόπο, ως μεγαλύτερος ιδεολόγος συχνά αναφερόμενος πολιτικός της Ελλάδας καθίσταται ο Γεωργιάδης!
    Και το συμπέρασμα... να γιατί είμαστε όλοι ανεκτικοί και αδύναμοι. Να γιατί κανείς δεν κάνει, έστω, τον ήρωα, πόσο μάλλον να είναι αγωνιστής. Να γιατί δεν αντιδρούμε... γιατί μας πήραν τις ιδέες. Κι άφησαν μόνο ένα αόριστο "Κοιμήσου. Το συμφέρον σου είναι στα καλά χέρια μου. Απλά φρόντισε τον εαυτό σου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό που θα σας αναφέρω δε συνδέεται άμεσα με τη συζήτησή σας, αλλά αφού πιάσαμε το θέμα περί ιδεολογίας... Εξάλλου θεωρώ σημαντικό να γνωστοποιηθεί το παρακάτω.
    Πριν λίγες μέρες πληροφορήθηκα ότι το The Mall στην Αθήνα έχει πάει σε δίκη και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία έχει χαρακτηριστεί πλέον και νόμιμα αφθαίρετο. Κοινώς πρέπει να κατεδαφιστεί.
    Το γνωρίζατε αυτό? Το πιθανότερο όχι, αφού το γεγονός έχει σκόπιμα αποσιωπηθεί και η είδηση εμφανίζεται μόνο σε blogs. Κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, συμφέροντα, ανηθικότητα...
    κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοιτάξτε το διαγωνισμό ποίησης.
    Εκεί δεν ανεβάζουμε ακόμα τα ποιήματά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξέρω τι σημαίνει ήρωας και δεν ξέρω αν ο ήρωας το αντιλαμβάνεται ότι είναι κάτι τέτοιο. Η ηρωική εποχή ήταν η εποχή των Ομηρικών Επών. Έκτοτε το πρότυπο του ήρωα δημιουργείται με πάνω κάτω τις ίδιες αρχές και την ίδια τραγικότητα. Ο καθένας μας τον ήρωα τον αισθάνεται αλλιώς. Εγώ ας πούμε τον αντιλαμβάνομαι ως ένα πολύ φοβισμένο άνθρωπο που δεν μπορεί να κάνει πίσω από ντροπή και αγάπη. Έτσι θυσιάζεται ο δικός μου ήρωας... Επίσης ο εν λόγω ήρωας αγαπάει εκτός από τους φίλους του και πάρα πολύ τη ζωή...ιδίως τη δική του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο κάθε ήρωας είναι διαφορετικός ανάλογα με το "αντικείμενο" που τον κάνει ήρωα.
    Ο ήρωάς σας γιατί είναι ήρωας και τι του συμβαίνει;
    Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι έναν ήρωα με τα χαρακτηριστικά του... Προτιμώ να τους ΔΩ να γίνονται.
    Πάντως, στερεοτυπίζοντας, όταν σκέπτομαι έναν ήρωα, τον θέλω να μη δίνει ευκαιρία στον εαυτό του να ντραπεί.
    Σας είπα κιόλας ότι το άτομο που πρέπει να αντιληφθεί τον εαυτό του ως ήρωα είναι ΨΩΝΑΡΑ. Ο πραγματικός ήρωας, όμως, είναι είτε ταπεινός, είτε αδιάφορος για το τι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήρωας για εμένα είναι αυτός που τολμά να τα βάλει με τον εαυτό του. Αυτός που ενδεχομένως φοβάται, ντρέπεται, διστάζει, αδιαφορεί, κουράζεται, βολεύεται και κάποια στιγμή αποφασίζει να υπερβεί το άτομό του. Αποφασίζει να γίνει ένας καλύτερος Μπάμπης, μία καλύτερη Μάνια, μία καλύτερη Ελένη κλπ. Πρώτα γιατί το πιστεύει ή το νιώθει και δεύτερον για να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο (ο καθένας αυτό το μεταφράζει με το δικό του τρόπο). Και οι δικοί μου ήρωες περπατούν δίπλα μας στο δρόμο. Μας επιτρέπουν να τους γνωρίσουμε και να συμμεριστούμε τη θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα σπάσει η τελευταία κατάρα;

    13 ξόρκια έχουν γίνει πάνω σου... τα μάζευες ένα-ένα μετά από κάθε μεγάλη στιγμή της ζωής σου. 13 κατάρες που σε βάρυναν τόσα χρόνια. 13 μαγικά για να σπάσεις.
    Κάθε νίκη απέναντι στο μαγικό απαιτεί θυσίες. Άλλοτε η προσφορά γίνεται σε χρόνο, άλλοτε σε μάχες, άλλοτε με στρατηγικές κινήσεις. Άλλοτε, κάτι πιο αναντικατάστατο. Όμως η τελευταία κατάρα είναι και η πιο οικεία. Η πιο δυνατή, αυτή που τόσο καλά κρύφτηκε, προσαρμόστηκε και κρατήθηκε επάνω σου, που μοιάζει κομμάτι του εαυτού σου. Και δεν σου το έδωσε ο κακός μάγος, αλλά ο φίλος σου, το φίδι. Ένα φίδι πλουμιστό που έγινε κάτι που αγάπησες και ήθελες.
    Πόσο λάθος έκανες...
    Όχι μόνο το φίδι κόλλησε πάνω σου και είναι σκληρό, δυνατό, ενώ πρέπει να το πολεμήσεις, τώρα είναι και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου. Είναι κάτι που αγαπάς. Μα πρέπει να σπάσεις την τελευταία κατάρα, αλλιώς δεν μπορείς να συνεχίσεις. Το φίδι, στο τέλος, θα σε δαγκώσει...
    Είσαι έτοιμος να σπάσεις την τελευταία κατάρα; Είσαι αρκετά αδίστακτος για να επιτεθείς σε ότι αγάπησες πιότερο; Ή το φίδι σε ξελόγιασε; Μήπως αγαπιέστε τελικά;

    Θα σπάσει η τελευταία κατάρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η τελευταία λέξη εδώ και καιρό σ' αυτό το βλογ είναι η λέξη κατάρα. Δε συνεχίζω πάνω σ αυτό για να μην προβώ σε οιωνούς και χάσω το κύρος μου. Όμως με ανησυχεί αυτή η θερινή άνοια και άπνοια. Το πνεύμα...πού; Το καλοκαίρι ως γνωστόν φυσάνε μελτέμια τα οποία δε χαμπαριάζουν από κατάρες και σταματάνε λίγο το βραδάκι να αναπολήσουν χωρίς κλάματα τους παλιούς έρωτες. Πριν χαράξει αρχίζουν πάλι να δροσίζουν. Τα έχω πεθυμήσει τα μελτέμια. Τι μαγικό να τους κάνω να ξυπνήσουν; Χρόνια πολλά στο μικρό που γιορτάζει σήμερα. Αν ενδιαφερθείτε λίγο ίσως πάμε στην Επίδαυρο...δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνη μου..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλό Καλοκαίρι!

    http://www.poetseers.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή